ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни молитимуться за європейську молодь

|

Українці братимуть безпосередню участь в організації III Європейського дня університетської молоді, який відбуватиметься 5 березня.

Спільна молитва молодих людей зі Святійшим Отцем Іваном Павлом II відбудеться за посередництва телемостів та об’єднає дев’ять європейських міст: Лісабон, Мадрид, Лондон, Берлін, Київ, Загреб, Тірану, Бухарест і Барі. Молитва солідарності, яка відбуватиметься у Києві в церкві отців Василіян, розпочнеться о 18 годині 30 хвилин, триватиме 2,5 години і транслюватиметься в прямому ефірі Першого національного телеканалу. „А о 20 годині 25 хвилин нас побачить уся Європа”, – розповів голова Патріаршої комісії у справах молоді отець Йосиф Мілян. За його ж словами, делегація з Галичини, яка візьме участь у спільній молитві, буде великою.

Європейський день університетської молоді цьогоріч проводиться в рамках підготовки до XX Всесвітнього дня молоді, що відбудеться в серпні в німецькому місті Кельн. За словами голови молодіжної організації „Витанія” Тараса Яценка, з України до Кельна поїде близько 45 волонтерів, які протягом двох тижнів допомагатимуть в організації дня молоді. Загалом на святкування до Кельна приїде понад мільйон молодих людей з усього світу. Механізм формування груп, охочих побувати на святкуванні Всесвітнього дня молоді, буде доволі складним. Кожен претендент повинен отримати схвальну рекомендацію від священика, а також мати заяви батьків до німецької міліції про повернення дитини у тому випадку, якщо вона загубиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *