ОСТАННІ НОВИНИ

Знову засідала комісія з розслідування правопорушень під час виборів

|

Учора Тимчасова комісія з розслідування порушень виборчого законодавства розглянула три блоки питань: стан розслідування обласною прокуратурою відкритих кримінальних справ, проект рішень комісії до розгляду на наступній сесії обласної ради та заяви, звернення та повідомлення громадян.

На засіданні були присутні голова Комісії М.Ваврин та депутати А.Биць, Р.Дідусь, Р.Гайдучок, О.Лемішко, Б.Кривко, запрошені – начальник міської міліції М.Курочка та в.о. обласного ДАІ М.Чапля – повідомляє прес-служба облради.

Нагадаємо, що комісія скерувала до обласної прокуратури понад 100 матеріалів про порушення. Відтоді було порушено 31 кримінальну справу, але досі жодної з цих справ не передано до суду. За словами М.Ваврина, „прокуратура навмисне зволікає із розглядом справ, адже минуло вже понад два місяці, відведених законом для слідства. Притому існують усі докази, свідчення і свідки. На наступній сесії обласної ради заслухаємо інформацію прокуратури“.

Члени комісії заслухали проект звіту, який подадуть на розгляд сесії облради. Він передбачає: продовжити діяльність комісії до винесення судових рішень у кримінальних справах; констатувати зволікання із призначенням перших осіб УМВСУ, митниці, податкової та прокуратури області, що не сприяє очищенню влади; висловити недовіру обласному управлінню екобезпеки та земельних ресурсів; звернутись до ОДА з проханням вжити заходів щодо кадрових рішень після висловленої обласною радою недовіри деяким керівникам.

Начальник міської міліції Михайло Курочка заявив про відомі йому механізми зриву виборів: масові фальсифікації волевиявлення через збір відкріпних посвідчень в особового складу на території області, моделювання підпалу скриньок, відомі три випадки, одну особу затримано. Третій механізм, так звана „карусель“, проводилась у Залізничному, Галицькому, Личаківському та Франківському районах міста і забезпечувала обмін виборчих бюлетенів на фальшиві або чисті бланки. У цій справі затримано 11 осіб, працівників податкової. Порушено кримінальні справи, але лише три передано до суду.

“Львівська міліція справно виконувала свої функції. Зараз вона виведена з поля критики. Працівники міліції, зокрема УБОЗУ та територіальних органів, готові засвідчити правду. На жаль, поки що не бачу вольових рішень нового керівництва УМВСУ області стосовно посадовців, які порушили закон. Депутати облради мусять прискорити процес розслідування справ у прокуратурі“, – сказав М.Курочка.

Комісія вирішила спільно працювати і заслухати інформацію заступника голови ОДА по роботі із правоохоронними органами. Також вони дійшли висновку, що під час виборів обласна адміністрація, в тому числі й заступник голови по роботі з правоохоронними органами Б.Шкарада, самоусунулась і не перешкоджала виборчим правопорушенням, зайнявши очікувальну позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *