ОСТАННІ НОВИНИ

Держмитслужба запрошує підприємців Львівщини повідомляти телефоном про некоректну поведінку митників

|

Голова Держмитслужби Микола Каленський запрошує всіх підприємців Львівщини, які стикаються із штучним затримуванням вантажів на кордоні, звертатися безпосередньо до ДМСУ за телефонами (044) 247 – 26 – 06 (цілодобово), 247 – 26 – 67 (у робочий час). При цьому Микола Каленський гарантує прискіпливу перевірку кожного подібного повідомлення, інформує прес-служба Державної митної служби України (ДМСУ).

У повідомленні прес-служби ДМСУ, зокрема, йдеться про те, що керівництво Держмитслужби України знає про численні факти порушень законодавства у зоні діяльності Західної регіональної митниці, через яку незаконно ввозилися найбільші обсяги товарів і де допускалися численні порушення.

Про ці факти неодноразово інформувалося керівництво СБУ, МВС, ДПА, Генпрокуратуру. Проте своєчасного та належного реагування з боку цих органів, які зобов’язані боротися з контрабандою та корупцією і мають необхідні для цього повноваження, не було. При цьому звільнені за порушення дисципліни митники миттєво поновлюються на роботі судами. У комплексі все це створило стійке уявлення про безкарність порушників, що спричиняє зростання їх кількості, – наголошується в повідомленні.

Окрім того, в керівництва ДМСУ є документальні підтвердження непоодиноких фактів втручання у роботу митних органів з боку правоохоронних органів з метою незаконного звільнення від митного контролю товарів, сприяння контрабанді.

Всі пропозиції та звернення Держмитслужби щодо поліпшення ситуації завжди натикалися на опір з боку, насамперед, правоохоронних органів, які зацікавлені у збереженні впливу на митну систему, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *