ОСТАННІ НОВИНИ

Степан Давидяк вважає, що ВАТ ЛАЗ хочуть продати, Юрій Сорокін заперечує

|

Питання можливості продажу пакету акцій ВАТ ЛАЗ було сьогодні предметом обговоренння у Львівському прес-клубі ринкових реформ. Як заявив президент ВАТ ЛАЗ Степан Давдяк, він володіє інформацією щодо того, що інвестори, які купили ВАТ ЛАЗ тепер вільні від зобов’язань і можуть продати свій пакет акцій, якщо захочуть.

За словами пана Давидяка, він почув про це із телебачення як інофрмацію ФДМУ і це його стурбувало, бо на його думку, не можна допускати до продажу акцій не провівши перевірки проведення конкурсу із купівлі 70% акцій львівського автобусного заводу, бо як запевнив С.Давидяк, цей конкурс відбувся з порушеннями. Водночас він виголосив гнівну філіппіку проти теперішнього керівництва, звинувативши його у тім, що завод не розвивається, а робочі місця скорочуються.

За словами С.Давидяка, він очолив ініціативну групу, яка вимагає перевірки умов проведення конкурсу із продажу пакету ЛАЗу і вже скерувала відповідного листа до ФДМ.

Водночас голова правління ЗАТ Львівський автомобільний завод Юрій Сорокін, за його інформацією, ніхто продавати акції не збирається, хоча термін зобов’язань акціонерів перед ФДМ уже минув. За його словами, група людей нагнітає другорядні проблеми замість того, щоби зосередитися на розвитку виробництва. Він також заперечив дані С.Давидяка про те, що відбулося значне скорочення робочих місць, що не зростають обсяги виробництва і тд.

Водночас, начальник головного управління промислової політики ЛОДА Ростислав Сорока заявив, що йдеться радше про непорозуміння великих та дрібних акціонерів, до яких власне й належить С.Давидяк, і ці непорозуміння слід розв’язувати на рівні держави, а не одного підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *