ОСТАННІ НОВИНИ

Кужелюк заявляє, що “Львівводоканал” фактично є банкрутом

|

Проаналізувавши фінансову звітність ЛМКП “Львівводоканал” голова Львівської міської організації УНП Юрій Кужелюк дійшов висновку, що це підприємство є де-факто банкрутом і наразі ніхто не робить спроб стабілізувати його роботу. “Підприємтсво діє за типовою радянською схемою економіки проїдання, коли витрати ростуть, а доходи падають” – наголосив Ю. Кужелюк під час сьогоднішньої прес-конференції.

За його словами, на початок року збитки підприємства складають 3,6 мільйони гривень. Спостерігається також стрімкий ріст заборгованості платежів у бюджети всіх рівнів, що вже становить 27 мільйонів, хоча ця цифра може збільшитися, оскільки є судові позови податкової та Львівобленерго. “Заголом, за період урядування Буняка заборгованість “Львівводоканалу” до бюджетів усіх рівнів зросла в чотири рази” – наголосив Кужелюк. На 14,5% зросла протягом минулого року і кредиторська заборговність. Кужелюк вважає, що розбудова інфраструктури “Львівводоканалу” і вкладання грошей в труби практично нічого не дає. “Вивести підприємтво з такого стану можна шляхом зменшення витрат води” – зазначив він.

Юрій Кужелюк повідомив, що аби вивести “Львівводоканал” з тієї кризової фінансової ситуації, у якій він пебуває, необхідно “провести аудит водоканалу і дізнатися куди йдуть всі витрати, чому слабо проводять роботу з неплатниками”. “Гроші місто потрібно використовувати не на розбудову мереж, а на дотації для “Львівводоканалу” – вважає він. Водночас, на його думку, необхідно провести кадрові зміни, щоби привести фінансову частину підприємтсва до відповідного рівня.

Проаналізувавши фінансові звітність, Ю Кужелюк свідомий того, що, ймовірно, “зараз свідомо проводять політику штучного банкрутування, щоби потім продати за мінімальну ціну”. До речі, він також висловив припущення, що представники Світового банку не знають достеменно фінансового стану “Львівводоканалу”.

Під тему фінансового стану “Львівводоканалу” Юрій Кужелюк також поцікавився купівлею восьми квартир у центрі міста, які, за його словами, були куплені практично за безцінь. Здивувало Кужелюка, що згодом квартири було переоформлено на директора та заступника “Львівводоканалу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *