ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Соснівки вимагали винести тубдиспансер за межі міста

|

Під обласною адмінстрацією зібралося більше 50-ти мешканців смт. Соснівка, які прийшли вимагати, щоби туберкульозний диспансер, який не так давно перенесли у їхню лікарню з Червонограда, відселили за межі міста. Голова ЛОДА, вихідець з Соснівки, Петро Олійник сам вийшов, щоби владнати ситуацію. Він пообіцяв, що для тубдиспансеру знайдуть нове місце. П. Олійник повідомив, що вони підготують подання міністрові палива та енергетики з пропозицією перенести диспансер на територію другої Великомостівської шахти, яку закривають, або ж доведеться будувати нове приміщення.

Петро Олійник також наголосив, що перенести тубдиспансер в соснівську лікарню вони хотіли, щоби „не дати їй вмерти”, оскільки приміщення завелике, а додаткових лікарів, відповідно до стандартів, залучати не можна. Проте, до думки соснівчан він таки прислухається, відтак для тубдиспансеру шукатимуть нове місце за межами навколишніх населених пунктів, щоби здорові діти не могли бавитися на його територій. Але, за словами П. Олійника, відкритим тоді залишиться питання про існування лікарні. Відтак, вони пропонуватимуть зробити там відділення обласного рівня, не виключено, що центр, де лікуватимуть ветеранів війни та шахтарів з інших регіонів, щоби можна було залучити більше лікарів, які б надавали допомогу не лише мешканцям Соснівки. „Ми не будемо відкривати тубдиспансер у Соснівці, це питання вже закрито” – наголосив Олійник.

Як повідомив заступник голови ЛОДА з соціальних питань Ярослав Пітко, з Червонограда туберкульозний диспансер було перенесено в Соснівку, проте там не було дотримано всіх норм, мала певні зауваження і українська санепідемстанція. „Треба робити людям крок на зустріч” – вважає він.

Відтак питання спробують вирішити так, щоби на цій території області таки був туберкульозний диспансер, оскільки регіон вразливий, але питанння хочуть вирішити полюбовно, щоби і хворим не завдати клопотів і мешканців Соснівки не наражати на ризик.

Під ЛОДА мешканці Соснівки прийшли з транспарантами: „Соснівка – зона лиха”, „Тубдиспансер за межі міста”, „Хочемо бути почуті”, „Соснівка просить захисту” та „Поверніть шахтарям лікарню”. Щоправда, після того, як Петро Михайлович пообіцяв вирішити питання тубдиспансеру, соснівчани почали піднімати інші актуальні для них проблемні питання, ніби нагадуючи голові ЛОДА про обов’язки перед малою Батьківщиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *