ОСТАННІ НОВИНИ

Заяви Гудими завдали шкоду місту – Ігор Марчак

|

Заяви народного депутата Гудими стосовно ситуації навколо фірми „Енергоінвест” та побудови парогазової установки на ТЕЦ-1 нічого, крім шкоди міській господарці не принесли – заявив сьогодні під час прес-конференції керівник „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак. Марчака дивує позиція Гудими, оскільки, за його словами, усю ситуацію з „Енергоінвестом”, у тім числі і про дольову участь в статутному фонді фірми членів сімей міського керівництва, народний депутат знав давно, однак обурення чомусь вирішив висловити тільки тепер.

Марчак поінформував журналістів, що його мати вийшла з числа акціонерів „Енергоінвесту” ще у квітні 2004 року, передавши свою частку ТОВ „Галнафто-Інвест”.

Стан львівської теплоенергетики є плачевним – заявив Ігор Марчак. Вік обладнання на ТЕЦ-1 перевищує 50 років. Витиснути щось з нього є проблематичним. Саме цим пояснювалося потреба будівництва нової установки (усього, до речі, таких планується спорудитися чотири). Однак через внутрішній конфлікт в „Енергоінвесті” будівництво припинено ще в жовтні минулого року і хоча мало бути завершене наприкінці року, зараз роботи виконано лише на 50 відсотків.

Ігор Марчак не втрачає оптимізму, і впевнений, що гроші на завершення будівництва вдасться знайти і закінчити його до кінця 2005 року. Однак наразі не відомий не лише потенційний новий інвестор, а й теперішній господар незавершеної установки. Гендиректор „Енергоінвесту” Галина Масляк учора повідомила, що її фірма продала недобудову іншому підприємству. Новий власник ніби-то заявив, що не має намірів завершувати будівництво, очевидно сподіваючись отримати зиск на перепродажу.

Крім того, на установку зараз накладено арешт – один із акціонерів „Енергоінвесту”, компанія „Бенлайн-Україна” подала до суду, не погоджуючись з її продажем одній із львівських фірм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *