ОСТАННІ НОВИНИ

Члени виконкому погодили заходи з підтримки промислового виробництва у Львові

|

Члени міського виконавчого комітету сьогодні погодили Заходи з підтримки розвитку промислового виробництва у місті Львові на 2005 рік. За словами начальника управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради Василя Щеглюка заходи є необхідними, оскільки економічні показники багатьох промислових підприємств торік погіршились, а інвестування у розвиток промисловості міста порівняно з 2003 роком зменшилось.

Більше 32% промислових підприємств минулоріч працювали зі збитками, які склали понад 438 мільйонів гривень, а 28 підприємств мали заборгованість з виплати заробітної платні, причому на 15-ти вона зростає. На початок 2005 року заборгованість промислових підприємств склала 6,7 мільйонів гривень. Загалом з виплати зарплати значну заборгованість мають мають 56 підприємств.

Крім банкрутів, у 2004 році не випускали продукції 19 підприємств, значно зменшили обсяги випуску продукції – 48 і тільки 71 підприємство працювало стабільно. Станом на перше січня цього року збанкрутували і припинили свою діяльність сім підприємств, а вісім перебувають на стадії санації. Податкові борги підприємств-банкрутів та тих, які перебувають у стадії санації, склали 10 мільйонів 201 тисячу гривень.

Основними проблемами, які гальмують розвиток промислового виробництва у Львові, за словами Василя Щеглюка, є: недосконале законодавство, задавлені борги, втрата ринків збуту, недостатня кількість внутрішніх та зовнішніх інвестицій та брак кваліфікованих робітників.

Для кардинального вирішення існуючих проблем, члени виконкому вирішили: домагатися суттєвого зменшення відсотків за банківські кредити, відстежувати діяльність та фінансовий стан підприємств, відстежувати санацію, внести низку змін до законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *