ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Дрогобича порушила кримінальну справу проти працівника „Кобри“

|

13 лютого прокуратура Дрогобича порушила кримінальну справу проти працівника міліції службового загону особливого призначення „Кобра“ при МВС України за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України. Створено слідчо-оперативну групу, – повідомила Західну інформаційну корпорацію прес-служба прокуратури Львівської області.

12 лютого, у Дрогобичі, працівник „Кобри“ застрелив 31-річного пасажира автомобіля „Ауді-100“, а 18-річну дівчину – поранив. Потерпіла перебуває у реанімаційному відділенні Дрогобицької міської лікарні.

Відповідно до розпорядження Міністерства внутрішніх справ України від 9 лютого 2005 року до Львівської області для відпрацювання було скеровано спецпідрозділ „Кобра“. Основне завдання – виявити незаконне заволодіння автотранспортом, перевезення зброї та наркотиків. 12 лютого спецпідрозділ працював на території Дрогобицького району.

На вимогу працівників міліції водій „Ауді-100“ не зупинив авто. Відтак, співробітники „Кобри“ розпочали його переслідування. За допомогою бази даних Державної автоінспекції правоохоронці встановили, що авто зареєстроване у Львові. Зваживши, що львівське „Ауді“ перебувало на території Дрогобича, а також те, що водій авто проігнорував вимогу правоохоронців зупинитися, працівники міліції запідозрили, що автомобіль було викрадено.

Під час переслідування правоохоронці заблокували дорогу двома авто, проте, пошкодивши службовий транспорт, автомобіль на великій швидкості продовжував рухатися в напрямку села Раневичі.

Відтак, працівник спецпідрозділу „Кобра“ зробив три попереджувальні постріли вгору, на які водій авто не зреагував. За словами правоохоронців, вони робили спроби обігнати автомобіль порушника, однак водій „Ауді“ не лише продовжував утікати, а й намагався зіштовхнути патрульний автомобіль з дороги.

З метою затримання транспортного засобу шляхом його пошкодження, відповідно до п.6. ст.15 Закону України „Про міліцію“, працівник спецпідрозділу „Кобра“ застосував табельну вогнепальну зброю, зробивши три постріли по колесах „Ауді“. Проїхавши близько ста метрів, автомобіль зупинився на узбіччі. В результаті медичного обстеження встановлено, що водій, 24-річний непрацюючий мешканець Дрогобицького району, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *