ОСТАННІ НОВИНИ

„Карпати” боротимуться за повернення до вищої ліги

|

Львівські „Карпати” мають всі можливості, аби поборотися за вихід у вищу лігу футбольної першості України – заявив під час сьогоднішньої прес-конференції головний тренер „Карпат” Юрій Дячук-Ставицький. Такий висновок наставник львівської команди зробив після тренувального збору у турецькій Анталії.

За словами Дячука-Ставицького, команда перебуває зараз у хорошій формі і демонструє непогану гру. „Я задоволений роботою всіх футболістів” – наголосив він. Тренер „Карпат” також відзначив хорошу атмосферу, яка панує в команді. З твердженнями тренера погодилися й футболісти Андрій Тлумак та Максим Фещук.

Дячук-Ставицький повідомив про кадрові зміни в команді. Двоє новачків, які виступатимуть в сезоні 2005 року уже відомі. Це 25-річний бразілець Батіста, який уже встиг пограти в європейських чемпіонатах (щоправда не провідних) та 28-річний Микола Лапко, львів’янин, що виступав за запорізький „Металург”. Ще одним потенційним новачком „Карпат” може стати Олександр Микуляк, теж наш земляк, який устиг пограти в українській вищій лізі, а останні сезони виступав за одну з провідних команд Казахстану.

Завершать виступи у „Карпатах” 31-річний Юрій Беньо (виступатиме у Латвії під орудою Олега Лужного) та Мацей Налєпа. Перший з них, вважає Дячук-Ставицький, багато зробив для львівського футболу, і тому керівництво не заперечувало проти його переходу, а в разі чого готове розглянути можливість його повернення до „Карпат”. Що ж стосується польського голкіпера, то за словами тренера, львівський клуб зараз має достатньо місцевих воротарів хорошого класу – Тлумака, Шуста та Паньківа, аби надто перейматися втриманням Налєпи.

Юрій Дячук-Ставицький прокоментував також інші проанонсовані придбання „Карпат”. Деякі з потенційних новобранців не підійшли за своїми функціональними можливостями, деякі висували до клубу завищені фінансові вимоги. „Ми нікому не дозволимо шантажувати клуб” – наголосив тренер „Карпат”.

За словами наставника львів’ян зараз склад команди стабілізувався. На кожне місце є 2-3 футболіста. До того ж, львівська команда є чи не наймолодшою у лізі, і якщо „Карпатам” вдасться зберегти цей склад, нинішня команда не загубиться у вищій лізі. Дячук-Ставицький наголосив, що „Карпати” наразі не збираються продавати нікого з футболістів, і з усіма футболістами буде підписано контракти принаймні на 1,5 року. Щодо перспектив повернення до вищої ліги, тренер заявив, що „Карпати” неодмінно це зроблять. „Але коли це станеться – я не знаю” – тим не менше зізнався він. „Ми занадто далеко відстали від суперників, і навіть перемоги у всіх матчах не гарантуватимуть нам вихід до вищої ліги” – сказав Дячук-Ставицький.

18 лютого „Карпати” відправляються на другий тренувальний збір до Туреччині. Там вони пробудуть 16 днів і планують зіграти 5 контрольних матчів з суперниками з Росії, Білорусі, Польщі та Казахстану. А уже 18 березня львівська команда зіграє перший матч у другому колі чемпіонату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *