ОСТАННІ НОВИНИ

Мирослава Гонгадзе повернеться в Україну за певних умов

|

Вдова Георгія Гонгадзе – Мирослава має намір повернутися до України при виконанні певних умов. Про це вона сказала в інтерв’ю „Газете по-киевски“. „Я не уявляю свого життя без України, тому повернутися планую однозначно“, – сказала вона. При цьому Гонгадзе зазначила, що першою умовою для повернення є покарання злочинців. Повинні бути покарані не лише виконавці, але й замовники вбивства. „Справедливий суд – це перша умова“, – наголосила вона.

Також Гонгадзе вважає справедливим говорити про „компенсацію за наші страждання і поневіряння“. І ще одна умова її повернення – це робота.

Гонгадзе повідомила, що зустрічалася з Президентом України Віктором Ющенком у Страсбурзі, але „серйозної розмови“ не вийшло. За її словами, інформація, яку Ющенко повідомив перед сесією ПАРЄ про те, що прокуратура передала до суду дві справи, які безпосередньо стосуються справи Гонгадзе, не підтвердилася. Вона зазначила, що на сесії ПАРЄ Ющенко заявив, що через два місяці справу про розслідування вбивства Гонгадзе передадуть до суду, але генпрокурор уже заявив, що це не реально. Мирослава Гонгадзе нагадала, що не проведено експертиза плівок Мельниченка, не допитані Леонід Кучма, Володимир Литвин, Юрій Кравченко, Леонід Деркач, а без цих слідчих дій про передачу справи до суду говорити немає сенсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *