ОСТАННІ НОВИНИ

Інвалідам подарували дев`ять „Таврій“

|

12 лютого голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник вручив дев’ятьом інвалідам ключі та документи від автомобілів „Таврія“ біля адміністративного будинку головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Спілкуючись з присутніми, керівник області зазначив, що 5 лютого ц.р., одразу після призначення усіх керівників областей, Президент України Віктор Ющенко зібрав усіх у себе в кабінеті і провів першу чотирьохгодинну нараду на котрій йшлося, зокрема, і про соціальний захист інвалідів.

„В бюджеті України на 2005 рік виділено 110 млн. грн. на закупівлю спец автотранспорту, це дещо більше аніж у попередні роки, але проблеми в однин рік ця сума не вирішить, адже сьогодні ми вручаємо документи на автомобілі людям, більшість з яких стоять в черзі вже більше десяти років, — сказав Петро Олійник. – Ще одне важливе питання, котре ми, як нова влада ставимо перед собою – це до 60-ти річчя боротьби з фашизмом забезпечити усіх інвалідів і Великої Вітчизняної війни і воїнів УПА соціальним пакетом у котрий мають увійти: інвалідні візки, слухові апарати, протезування, телефонні номери у квартири.“

Нажаль за останні сім років чисельність інвалідів у Львівській області збільшилась з 104 тисяч осіб до 138 тисяч. Станом на 1.01.2005 року в черзі на забезпечення спец автотранспортом перебуває 7447 осіб з обмеженими фізичними можливостями. За останні два роки спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення кількості виданих автомобілів відповідно до ліміту Міністерства праці та соціальної політики України. У 2003 році видано 60 автомобілів; у 2004 році – 196 автомобілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *