ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник подбав про здоров`я нації у Буському районі

|

12 лютого голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник відвідав медичні заклади в Буському районі. Петро Олійник передав Красненській лікарні комплект медичного обладнання – необхідні засоби для невідкладної допомоги та пологів, електрокардіограф і фізіотерапевтичне обладнання. Також голова ЛОДА у селі Ременів Кам’янка-Бузького району перевірив готовність до відкриття сільської лікарської амбулаторії. В минулому році було витрачено 70 тисяч гривень місцевого бюджету на проведенння капітального ремонту приміщення адмінбудинку Ременівської сільської Ради, а другий поверх цього приміщення перероблено з фельдшерсько-акушерського пункту в амбулаторію.

„Я свідомо вирішив розпочати свої поїздки по районах області саме з лікарні Буського району, оскільки Президент України поставив перед нами конкретне завдання – здоров’я людей є найбільшою цінністю нації. А проблема медичного забезпечення та діагностики сільського населення на сьогодні стоїть особливо гостро, через відсутність необхідної техніки, — зазначив Петро Олійник у своїй розмові з медичним персоналом лікарні. – Для Буського району ці проблеми є особливо гострими. Ми не маємо жодного права забувати про сільські та районні лікарні. Я знаю, що проблем в районній медицині дуже багато: це і старі приміщення, брак санітарного транспорту і бідний бюджет. Неможливо говорити про повноцінне лікування, маючи 1,8 грн на лікування хворого та 1,4 грн. на харчування одного хворого в день у лікарні.“

На сьогодні в районі підготовлено 4 лікарі по програмі загальна практика сімейної медицини, які працюють в сільських лікарських амбулаторіях і на їх базі буде створено сімейні амбулаторії. В бюджеті району на 2005 рік передбачено видатки на безкоштовні медикаменти на суму 80 тис.грн., на безкоштовне зубопротезування – 20 тис. грн.. Планується закупити обладнання на суму 150 тис. грн., повідомляє прес-служба ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *