ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з`явиться почесне консульство Латвії

|

Найближчим часом у Львові відбудеться відкриття Почесного консульства Республіки Латвія. Про це „Контекст-медіа” повідомив посол України в Латвії Мирон Янків.

Мирон Янків повідомив, що Міністерство закордонних справ Латвії вже виготовило відповідний патент (екзекватуру) для почесного консула у Львові на ім’я голови правління компанії „ВЕЕМ-холдинг” Володимира Герцули і зараз документи знаходяться на розгляді в МЗС України.

Мирон Янків не заперечив, що він приймав особисту участь у вирішенні цього питання.

„Відкриття почесного консульства Латвії у Львові пожвавить розвиток українсько-латвійських відносин, надасть поштовх розвиткові економічних та культурних зв’язків між Латвією та Західною Україною”, ― вважає Мирон Янків.

Посол наразі не зміг дати стверджувальної відповіді на запитання чи візьме він особисто участь у відкритті Почесного консульства Латвії у Львові. „Хотілось би, щоб два посли: і з Латвійської , і з Української сторони ― були присутні на відкритті. Проте поїздка до Львова займе три дні, а в Ризі ― багато роботи. Отож я не виключаю своє участі у відкритті, проте мені буде потрібен час задля того, щоб спланувати свій візит до Львова”, ― сказав Мирон Янків.

У прес-службі МЗС України „Контекст-медіа” повідомили, що процедура затвердження екзекватури почесного посла Латвії у Львові займе місяць-півтора.

Помічник голови правління „ВЕЕМ-холдингу” зазначила, що зараз активно вирішуються оргпитання, пов’язанні з відкриттям Почесного консульства Латвії у Львові.

У Львові станом на сьогодні діє 3 генеральних консульства та 8 почесних консульств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *