ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулося засідання Львівського громадського форуму

|

Учора в Українському католицькому університеті відбулося засідання Львівського громадського форуму, ініціатором якого виступив Глава УГКЦ Любомир Кардинал Гузар. „У нас є велика площина для діалогу. Наприклад, зараз ми повинні відкрито призначити голів виконавчих структур Львівщини, голову ДПА та начальника УМВС, а також вжити рішучих заходів щодо очищення влади від корупції. В усіх зазначених вище питаннях вирішальною буде думка громадськості“, — зазначив голова ЛОДА ПетроОлійник.

Олійник також повідомив: „Відсутність управлінських структур громади завжди призводила владу до деградації. Ми не можемо допуститись помилки 90-х, коли еліта країни покинула владу, внаслідок чого діяльність цієї влади стала буквально некерованою. Влада мусить бути відкритою для громади – лише у такому випадку суспільство знатиме про усі її досягнення чи промахи і відповідно реагуватиме“. Він запевнив у необхідності частого проведення подібних зустрічей, аргументуючи це „відкритістю нової влади як основним її принципом“.

„Ми усі хочемо служити єдиній справі, до якої нас кличе Президент України Віктор Ющенко, а тому маємо витворити спільний діалог, щоб спільними силами іти вперед, шукати доріг до кращого майбутнього, до правди“, — зазначив Любомир Кардинал Гузар. За словами владики Любомира, громадськість Львівщини має підтримати ініціативу щодо допомоги своїм досвідом один одному з метою розвитку як регіону, зокрема, так і країни, загалом. Він також закликав громадськість Львова спільно створювати програму розвитку регіону.

Учасники форуму вирішили за два тижні провести друге засідання —на якому прослухають конкретну програму розвитку Львівщини, яку повинен запропонувати новий голова ЛОДА, та проаналізувати бюджет області. За декілька місяців має відбутися ще одне засідання, де буде підбито перші підсумки діяльності нової влади на Львівщині.

До речі, участь у форумі також прийняли: ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, заступник керівника виборчого штабу Віктора Ющенка на Львівщині Микола Горинь, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, культуролог, редактор журналу „Ї“ Тарас Возняк та інші відомі громадські діячі Львівщини, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *