ОСТАННІ НОВИНИ

80 священиків Бучацької єпархії захопили митрополичі палати Глави УГКЦ

|

80 священиків Бучацької єпархії 8 лютого близько 15 години захопили митрополичі палати Глави УГКЦ, в яких, у цей момент відбувався Синод єпископів УГКЦ. Вночі вони продовжували знаходитись у приміщенні, а станом на 11 годину 9 лютого так само залишались там – про це „Гал-info” повідомив керівник відділу зовнішніх зносин УГКЦ Ігор Ожиївський. Головна вимога священиків – призначення Бучацьким єпископом-ординарієм Владики Іринея Білика, який два роки назад був главою цієї єпархії.

Синод єпископів УГКЦ відмовився розглядати питання призначення єпископа-ординарія Бучацької єпархії, оскільки свого часу єпископ-ординарій відкликувався Апостольською столицею, внаслідок конфлікту, який там виник. Відповідно, Ватикан повинен зараз вирішити питання про призначення адміністратора єпархії. Ігор Ожиївський зазначив, що адміністратором може бути і рядовий священник, адже його функція – тимчасове управління єпархією, до подолання конфлікту. На даний момент місце єпископа-ординарія Бучацької єпархії залишається вакантним. Причину конфлікту з’ясувати не вдалось.

Надзвичайних заходів до священиків, які захопили Митрополичі палати не вживалось, хоча з ними розмовляв і Блаженніший Любомир Гузар. Так само на місце події прибули правоохоронці, які намагались переконати священиків покинути приміщення. Робота Синоду через це не переривалась, хоча й була утруднена. В його роботі беруть участь єпископи, які служать в Україні і на ньому розглядаються питання повернення церковного майна, реабілітації церкви, католицького шкільництва.

До Бучацької єпархії належать Греко-католицькі парафії південної частини Тернопільської області. У Митрополичих палатах УГКЦ знаходиться також приватне помешкання Глави УГКЦ Любомира кардинала Гузара, повідомляє Gal-Інфо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *