ОСТАННІ НОВИНИ

Визначено основні пріоритети нової влади на Львівщині

|

Основний пріоритет нової влади на Львівщині буде скерований на забезпечення духовного розвитку громадян, підвищення добробуту мешканців, створення ефективної системи соціальних послуг та сприятливих умов для реалізації професійних, освітніх та культурних потреб. Як повідомляє прес-секретар голови ЛОДА, особливу увагу приділятимуть збереженню історичної частини міста Львова, яка входить у список ЮНЕСКО.

У сфері регіональної політики та транскордонного співробітництва влада проводитиме політику на максимальне використання переваг прикордонного розташування області. Львівщина повинна стати лідером з реалізації міжнародних програм. З цією метою необхідно: реформувати транспортно-дорожнє господарство регіону; активізувати реконструкцію та будівництво магістралей в рамках міжнародних транспортних коридорів (Берлін – Краків – Львів – Київ та Трієст – Будапешт – Львів), а також модернізувати та відкрити нові пункти перетину кордону (Рава-Руська – Грушів – Нижанковичі – Угринів – Боберна).

Допомагатимуть органам місцевого самоврядування впроваджувати сучасні технології, переробки сміття та будівництва полігонів з переробки твердих побутових відходів у містах Львові, Стрию, Червонограді.

У сфері промислової політики та інноваційного розвитку свої зусилля влада спрямує на прискорений економічний розвиток області за рахунок зміни структури формування ВВП, зберігши потенціал великих підприємств (бл. 100 підприємств формують 75% ВВП області) та стрімко розвинувши малий бізнес, особливо у високотехнологічному секторі.

Наголошено, що окремої уваги центральних органів влади та обласної адміністрації потребує питання реконструкції Святоюрського комплексу – резиденції глави УГКЦ. Влада приділятиме особливу увагу збереженню історичної пам’яті – відкриттю музею національно-визвольних змагань та музею депортованих українців.

У площині інформаційної політики влада заявила, що відмовиться від державних ЗМІ та сприятиме обговоренню у професійних колах та громадських інституціях концепції створення Громадського телебачення. Окремої уваги потребує питання функціонування та розвитку проводового радіо, яке для багатьох районів Львівщини (особливо гірських) залишається чи не єдиним джерелом інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *