ОСТАННІ НОВИНИ

Міськвиконком працює над новими тарифами на теплову енергію

|

Члени міського виконавчого комітету на сьогоднішньому засіданні обговорили нові тарифи на теплову енергію та послуги з теплопостачання. Відтак за новими розрахунками з 23-го березня тепло для мешканців нашого міста має стати на 15% дорожчим. Однак остаточного рішення міськвиконком сьогодні не прийняв. За нові ціни чиновники голосуватимуть цієї п’ятниці.

За словами начальника управління інженерного господарства Івана Онисковця, діючі тарифи на теплову енергію та послуги з теплопостачання є збитковими. Проте і нові ціни не приноситимуть прибутків, вони лише покриватимуть витрати підприємства. За таких умов тарифи на тепло для ЖЕКів планують підняти майже на 15%, для бюджетних організацій – на 5%, для інших споживачів – майже на 20%. А для населення Львова вартість теплової енергії зросте з 69 гривень 71 копійки до 80 гривень 36 копійок за 1Гкал.

Чіткого рішення щодо нових тарифів членам виконкому сьогодні прийняти не вдалося. Головним чином, секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик, вважає, що піднімати тарифи на завершення опалювального сезону не варто. „Про це треба було думати ще восени,” – заявив він. Натомість, перший заступник міського голови Василь Кравців наголосив, що тарифи піднімати таки необхідно, а восени минулого року цього не зробили через небажання загострювати суспільно-політичну ситуацію в місті.

Чиновники також прогнозують, що нові тарифи на теплову енергію протримаються лише до осені. „Їх знову доведеться переглядати”, – додав Іван Онисковець.

Процедура формування та підняття тарифів, як запевняють чиновники, витримана за вимогами законодавства. Своє схвалення дав Антимонопольний комітет, управління контролю за цінами та профспілки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *