На Яворівщині готуються до ювілею Михайла Вербицького

|

За повідомленням голови Яворівської районної ради Івана Карпи, Яворівщина виступила з ініціативою відзначити на обласному рівні 190-річчя від дня народження отця-композитора Михайла Вербицького, – повідомив Західній інформаційній корпорації власний кореспондент у Яворівському районі.

Заходи, приурочені цій даті, відбуватимуться з 4 до 6 березня. За словами керівника райвідділу культури Яворівської РДА Василя Стадника, біля пам’ятника М.Вербицькому у Яворові буде відправлена поминальна панахида. Після цього численна делегація поїде до Республіки Польща у село Млини (колись належала до Яворівського повіту), аби покласти квіти до могили відомого композитора.

Окрім цього, у Яворівському районному домі “Сокіл” відбудеться урочиста конференція “Вербицький і Україна”, виступлять церковні хорові колективи району. Під час святкувань заплановано провести конкурс обласних мистецьких колективів, які виконують твори на духовну тематику.

10 років тому з ініціативи Яворівського району Україна відзначала 180-річчя від дня народження Михайла Вербицького на міжнародному рівні. Іван Карпа щиро сподівається, що цьогорічні святкування також пройдуть на належному рівні.

Довідка ЗІКу.

Михайло Вербицький (1915-1870). Один із перших композиторів-професіоналів Галичини. 1863 року прочитав у журналі “Зоря” вірш Павла Чубинського “Ще не вмерла Україна” і написав на ці слова музику. Перший поклав на музику “Заповіт” Тараса Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *