ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації хочуть тісніше співпрацювати з Петром Олійником та Михайлом Сендаком

|

Сьогодні уповноважений Ради громадських об’єднань „Державність“ Володимир Парубій має намір зустрітися з керівником виборчого штабу Віктора Ющенка Петром Олійником, аби передати йому звернення, прийняте на конференції громадських організацій Львівщини. Таке ж звернення від громадських організацій було передане й голові Львівської обласної ради Михайлові Сендаку, який був присутній на конференції. Подаємо звернення повнотекстово:

„Будь-яка влада є ефективною, якщо вона тісно пов`язана з народом, користується його довірою і підтримкою, має широку соціальну базу. Тому найпершим завданням політичних і громадських структур Львівщини є спільними силами встановити зруйнований режимом Л.Кучми зв’язок і співпрацю демократичної влади з населенням області. І процес цей повинен початися вже на етапі формування нової владної еліти Львівщини.

У своїй заяві від 5 січня цього року громадські організації вже висловили своє бачення принципів, за якими має здійснюватися підбір і розстановка керівних кадрів. З метою їх реалізації, насамперед забезпечення принципу прозорості і відкритості, залучення широких кіл населення до формування влади, пропонуємо якнайшвидше створити робочу групу з авторитетних і досвідчених представників політичних партій, обласної ради, громадських організацій, обласного виборчого штабу В.Ющенка.

У її функції входив би оперативний збір і аналіз усіх кадрових пропозицій на ключові керівні посади в області на предмет їх відповідності вимогам, задекларованим Президентом України Віктором Ющенком: професіоналізм, моральність, патріотизм.

Свої висновки робоча група повинна винести на широке обговорення за „круглими столами“.

Такий підхід дозволить уникнути можливих серйозних конфліктів, помилок у процесі творення нових владних структур і забезпечить їм підтримку населення, а, отже, плідну діяльність у майбутньому“.

Довідка ЗІКу: У суботу, 29 січня, відбулася конференція громадських організацій Львівщини. Учора, 1 лютого, громадські організації провели чергове зібрання, на якому продовжили обговорення створення громадської ради, яка, за визначенням її учасників, у майбутньому активно співпрацюватиме і контролюватиме нову владу на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *