ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували антологію української драматургії

|

Сьогодні у клубі-кафе „Лялька“ відбулася презентація антології української драматургії „Страйк ілюзій“ – найповнішого видання такого роду за увесь час незалежності України. До неї увійшли десять нових п’єс відомих українських драматургів різних поколінь. Водночас книга стала початком серії „Нова п’єса“.

„Цією книгою ми хотіли показати усю різноманітність української драми, — зазначила один з авторів книги, голова Конфедерації драматургів України Неда Неждана. – Адже загалом у нас видають дуже мало драматичних творів, перерахувати їх можна на пальцях. А деякі з цих п’єс уже перекладені, їх ставили за кордоном“.

Присутні на презентації стали глядачами одного з творів антології – п’єси „Самогубство самотності“ Неди Нежданої, ролі у якій виконували актори Володимир Губанів та Лідія Данильчук, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

У найближчих планах Конфедерації драматургів України легалізувати професію драматурга, яка досі не має офіційного статусу в Україні, а також відкрити факультет драматургії при одному з київських вищих навчальних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *