ОСТАННІ НОВИНИ

Розлуч незабаром стане гірськолижним курортом

|

Заступник голови облдержадміністрації Степан Лукашик провів нараду з питань створення рекреаційної зони у складі гірськолижного комплексу на схилах гір Чентиївка та Скоки і комплексу установ оздоровлення, відпочинку й туризму поблизу села Розлуч Турківського району, повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

Створення рекреаційної зони допоможе району позбутись статусу “депресивного”, привабить інвесторів та покращить рівень життя мешканців, – зазначив голова Турківської райдержадміністрації Олег Барабаш. Він нагадав присутнім, що у районі великий потенціал туристичних можливостей та вигідне економіко-географічне положення. Турківський район межує з Польщею, поруч кордон зі Словаччиною. На його території є найвища вершина Львівщини – гора Пікуй. У Турківському районі беруть початок річки Дністер, Сян, протікає головна водна артерія – річка Стрий. Окрім того, Розлуч славиться джерелами лікувальних мінеральних вод типу “содова” та “Нафтуся”.

На сьогодні підготовлено 3 інвестиційні проекти по розвитку туризму у Турківському районі – це будівництво гірськолижного підйомника у смт.Бориня; реконструкція гірськолижного підйомника та бази відпочинку ДЮСШ “Бескид” у м.Турка та будівництво гірськолижних підйомників у с.Розлуч Турківського району. В інвестиційних пропозиціях йде мова про створення у Турківському районі туристично-рекреаційної зони “Розлуч” та проведення реконструкції існуючих баз відпочинку; будівництво нового туристичного комплексу: баз відпочинку, мотелів, колиб, легкоатлетичного манежу, облаштування гірськолижних, лижних, біатлонних трас та будівництво гірськолижних витягів, трамплінів, біатлонного стрільбища на північному схилі Розлуцьких гір (висота від 600 до 932 м над рівнем моря), адже сніговий покрив тримається з листопада по квітень, – розповів Олег Барабаш.

Проект туристично-рекреаційної зони “Розлуч” розрахований на 10 років і є перспективним, враховуючи можливість залучення туристів з-за кордону, адже після відкриття автопереходу Смільниця-Кросцєнко відкрито найкоротший шлях до цих місць відпочинку та проїзду транзитом в Угорщину і Румунію. Реалізація проекту оцінюється в 1 млн.Є, окупність проекту – 3-5 років. Для правового забезпечення проекту Турківською райрадою прийнято ухвалу сесії про виділення земельних ділянок для реалізації проекту, (близько 4 га під забудову) та узгоджено із ДЛГО “Львівліс” порядок виділення місця для гірськолижних трас у лісових масивах.

Проекти двічі виставлялись на Інвестиційному ярмарку, що проводився під час Економічного форуму у Львові, – розповів голова Турківської райдержадміністрації. Як результат, на сьогодні є вже перший зацікавлений внутрішній інвестор – НАК “Нафтогаз України”, який включив будівництво окремих об’єктів проекту до Інвестиційного програми ДК “Укргазвидобування” на 2005 рік та передбачив фінансування на суму близько 2 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *