ОСТАННІ НОВИНИ

Льотчики-пенсіонери пікетували Пенсійний фонд

|

Близько 30 пенсіонерів льотного складу Львівського аеропорту провели сьогодні пікетування Львівське обласне управління Пенсійного фонду України з вимогою відмінити рішення про зменшення пенсій. Рішення про проведення пікетування було прийнято на загальних зборах пенсіонерів льотного складу Львівського аеропорту, які відбулися 18 січня.

Голови зборів Василь Слабецький пояснив, що листом Пенсійного фонду України від 24 листопада 2004 року було зменшено пенсії членам екіпажів цивільної авіації. В результаті перерахунку, за його словами, пенсії зменшились на 50-200 грн. На думку Василя Слабецького, це стало наслідком того, що Пенсійний фонд при нарахуванні пенсій почав враховувати виключно стаж льотної роботи, не враховуючи іншого робочого стажу.

На думку Василя Слабецького, Пенсійний фонд фінансував виборчу кампанії Віктора Януковича, зважаю чи на те, що цей лист не був зареєстрований Мін’юстом і не був оприлюднений в пресі. За його словами, цей лист надісланий в день, коли голова ЦВК оголосила Віктора Януковича переможцем.

„Ми вважаємо, що пенсійний фонд у нас ці пенсії вкрав, бо яка різниці між злодієм, який залізе в квартиру і вкраде і залізе в кишеню пенсіонера, недодасть”, ― наголосив Василь Слабецький.

До пенсіонерів вийшли представники Львівського обласного управління Пенсійного фонду, які запевнили, що всі пенсії нараховані згідно з чинним законодавством, а всі вимоги пікетувальників, на їх думку, є безпідставними, повідомляє „Контекст-медіа“.

Пенсіонери-льотчики не погодилися із цими твердженнями і вирішили звернутися до голови Львівської обласної ради, голови Львівської ОДА, Кабінету міністрів, ВРУ, Генпрокурора з вимогою розглянути їхнє питання.

В разі невиконання їх вимоги зберегти попередній розмір пенсій колишні авіапрацівники обіцяють розпочати безстрокові масові акції протесту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *