ОСТАННІ НОВИНИ

Наркоманів будуть лікувати у спеціальних центрах

|

Всеукраїнська Асоціація зменшення шкоди має намір організувати в 5-ти містах України центри замісної терапії. Цими містами стануть: Донецьк, Дніпропетровськ, Суми, Київ та Івано-Франківськ, повідомила сьогодні під час прес-конференції у Львові представник благодійного неурядового фонду „Центр соціально-психологічної інформації „Усі разом“ Галина Камінська.

Замісна терапія потрібна для безнадійно хворих наркоманів. Вона полягає в тому, аби замінити традиційні наркотики на легальні препарати: Бупринарфін та Метадон. Для цього хворому не потрібно знаходитись на стаціонарному лікуванні, а лише приходити до центру два рази на день і отримувати ліки. Препарати не викликають фізичної залежності і в більшості випадків повертають наркомана до суспільства.

У Львівській області зареєстровано 1600 наркоманів, але, за словами головного лікаря Івано-франківького обласного наркологічного диспансеру Скопича В.А., реальна цифра разів у 7- 10 більша.

Організатори кажуть, що все потрібне в них для відкриття центрів вже є. Готові лікарі, готові служби охорони, є методичні матеріали, затверджені Міністерством охорони здоров`я. Не вистачає лише дозволу СБУ, яка цього робити не поспішає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *