ОСТАННІ НОВИНИ

Асоціація малих міст порадилася стосовно бюджетів з керівництвом області

|

12 січня відбулася спільна нарада керівництва області та Асоціації малих міст щодо формування їхніх бюджетів, повідомляє прес-служба ЛОДА. Міський голова Городка, керівник Асоціації Микола Савка повідомив, що у минулому році було багато зроблено для вирішення проблем населених пунктів Львівщини – проведено ряд семінарів, для нагальних потреб малих міст з державної субвенції було виділено понад 7,5 мільйонів гривень. Він також зауважив, що бюджет 2005 року показав, що державний та обласні бюджети зросли, а малих міст – залишилися на рівні минулих років. Тому Микола Савка запропонував провести детальний аналіз розрахунків.

Малим містам потрібно збільшувати дохідну частину бюджетів, зазначив перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич, адже загалом самодостатність Львівщини складає 40% – решта дотується. Заступник керівника області порадив керівникам міст приділяти більше уваги малому підприємництву. 36 % підприємств області збиткові, серед них майже всі – приватні, а це свідчить про те, що працівники цих фірм отримують заробітні плати “у конвертах”, що відбивається на дохідній частині місцевих бюджетів.

У вересні минулого року була прийнята Програма розвитку малих міст Львівщини, але досі власні Програми розвитку розробили лише 8 населених пунктів, зауважив заступник голови ЛОДА Степан Лукашик. Він повідомив, що при розробленні програм потрібно приділити значну увагу аналізу ефективності місцевих виробничих потужностей, провести інвентаризацію вільних приміщень та готових до продажу земельних ділянок не сільськогосподарського призначення. Степан Лукашик закликав сприяти розвитку малого підприємництва та виводу його з тіні, а також на розвитку інфраструктури. У Львівській області лише 12 міст створили агромагазини, агроринки та забійні пункти.

Богдан Матолич відзначив, що особливу увагу потрібно приділити бюджетним установам та ЖКГ. Щоб покращити стан справ у житлово-комунальній галузі у області розроблена Програма реформування ЖКГ, серед пунктів якої, нагальним є встановлення приладів обліку, впровадження енергозберігаючих технологій та передача відомчого житла органам місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *