ОСТАННІ НОВИНИ

Злочинці захопили заручницю, вимагаючи 2 тисячі доларів

|

10 cічня співробітники Львівського управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з співробітниками Управління СБУ у Львівській області провели операцію з визволення заручниці. В одному з підвалів в районі площі Привокзальної у Львові група зловмисників утримувала жінку за визволення якої вони жадали отримати дві тисячі доларів США. Усіх злочинців затримано, заручниця не постраждала. Наразі лише достеменно відомо, що жінка незадовго до свого насильницького полонення продала квартиру.

Керівник прес-служби УСБУ у Львівській області Володимир Кривошея погодився дати детальний опис цієї історії. Ще кілька місяців тому співробітники військової контрозвідки СБУ дізнались про існування на Львівщині озброєного злочинного угрупування, яке займається вимаганням у львів’ян грошей за щойно продані ними квартири. Згодом до відпрацювання цієї групи були залучені і співробітники відділу “К” УСБУ у Львівській області. Незабаром було отримано інформацію, що злочинці закрили в підвалі 22-річну львів’янку і, застосовуючи до неї засоби фізичного і психічного тиску вимагають від родини за звільнення заручниці дві тисячі доларів США (родина продала нещодавно квартиру в центральній частині міста). Зважаючи на те, що спецоперація передбачала визволення заручників до неї був підключений УБОЗ. В момент передачі викупу на місці злочину було затримано трьох злочинців, двоє з них – раніше суджені.

Як поінформували „Львівський портал“ джерела, наближені до львівського УБОЗу, один злочинець (1959 року народження) не суджений, другий (1973р.н – суджений один раз), третій (1976 р.н. – суджений два рази). Слідчим управлінням УБОЗ порушено дві кримінальні справи: за статтею 189 (вимагання) і статтею 147 (захоплення заручників). Вогнепальної зброї не знайшли, у злочинців вилучено лише ніж, який скеровано на експертизу. Під час утримання в підвалі вимагачі дівчину жорстоко били і натягали їй на голову поліетиленовий пакет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *