ОСТАННІ НОВИНИ

Дослідження Високого замку може обійтися Львову у 1,4 мільйона гривень

|

Львівська міськрада хоче розпочати пошукові археологічні дослідження по відновленню споруди „Високого Замку” вже цього року. Про це сьогодні повідомив перший заступник міського голови Львова Василь Кравців на слуханнях бюджету міста. За його словами, для цього дослідження заплановано виділити 1,4 млн. грн.

Василь Кравців розповів, що спочатку треба зібрати попередній матеріал, провести всенародне обговорення та розглянути проектні пропозиції.

Перед початком робіт також важливо проконсультуватись з істориками, археологами і провести геологічне дослідження „Високого Замку”, ― зазначив Василь Кравців.

„В кінцевому результаті споруда Високого Замку повинна мати функціональне призначення, наприклад, там повинен бути музей міста чи музей історії міста”, сказав Василь Кравців.

Натомість депутат міськради Тетяна Крушельницька переконана, що на дослідження „Високого Замку” недоцільно виділяти 1,4 млн. грн. „В той час, коли руйнуються вже існуючі пам’ятки, ми виділяємо таку велику суму на неіснуючу пам’ятку”, – сказала вона.

Взагалі на реставрацію пам’яток архітектури з міського бюджету планують виділити 4 млн. грн., 2 млн. з яких підуть на реставрацію приміщення Ратуші, 1,4 млн. – на дослідження „Високого Замку” і решта – 600 тис. грн. – на інші пам’ятки . інформує „Контекст-медіа“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *