ОСТАННІ НОВИНИ

Кучма заповів, щоб у маршрутках їздили лише сидячи

|

Президент Леонід Кучма підписав закон, який передбачає адміністративну відповідальність водіїв маршрутних таксі, які перевозять пасажирів у кількості, що перевищує число місць для сидіння. Про це повідомляє „Корреспондент“.

16 грудня Верховна Рада України прийняла Закон про внесення змін в Кодекс України про адміністративні порушення (ст.121), відповідно до якого за перевезення в транспортному засобі, що працює в режимі маршрутного таксомотора або виконує міжміські і міжнародні перевезення пасажирів, кількості пасажирів, що перевищує число місць для сидіння, водій каратиметься штрафом в розмірі від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 гривень).

За повторне вчинення такого правопорушення з водія стягуватиметься штраф від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу або без нього.

Також водій автомобіля може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом з навмисне схованим номерним знаком.

Спроба заборони перевезення стоячих пасажирів свого часу викликала протест перевізників, які у відповідь погрожували суттєво підняти ціни на перевезення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *