ОСТАННІ НОВИНИ

Головна подія минулого року - вибори президента України

|

Вибори президента України ― головна подія 2004 року у суспільно-політичному житті Львова і Львівської області. Таким є результат експертного опитування.

Відновлення роботи Львівської облради експерти поставили на другу позицію. Нагадаємо, що депутати Львівської облради майже 10 місяців не могли зібратися на пленарне засідання через відсутність кворуму. Робота облради блокувалася депутатами груп „Соціальна справедливість” та „Ділова Львівщина”, які вимагали відставки Михайла Сендака з посади голови облради. Лише 24 листопада відбулося перше засідання облради, проте рішення, які були на ньому прийняті, мали значний вплив на подальший перебір подій не лише в області, але й в усій Україні.

Перемога Віктора Ющенка на президентських виборах посіла третє місце у рейтингу головних подій року, що минув, на Львівщині.

Експерти в той же час, відповідаючи на запитання про три суспільно-політичні події, які позитивно вплинули на життя Львова i Львівської області протягом 2004 року, на перше місце поставили Форум книговидавців, на друге ― відновлення роботи Львівської облради, а третє місце поділили одразу ж чотири події ― налагодження співпраці між СПУ i „НУ“ та „Батьківщиною“, перемога Ющенка на президентських виборах, відкриття сайту „Вголос”, помаранчева революція та вибори Президента України.

Подією, яка, на думку експертів, мала найбільший негативний вплив на життя Львова i Львівської області протягом 2004 року, стала відставка голови Львівської ОДА Олександра Сендеги. Друге місце у цій категорії зайняло підняття цін на проїзд в маршрутках, третє ― призначення Мирослава Хом`яка головою ДПА у Львівській області – повідомляє „Вголос“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *