ОСТАННІ НОВИНИ

Презентували „Українсько-польський глосарій з питань адміністрування”

|

Під час підбиття підсумків реалізації проекту „Через досвід до якості” сьогодні у Львівській обласній раді презунтували нове видання українсько-польського словника з питань адміністрування. Як повідомив його редактор Мацей Земба, видання має книжну та електрону версії, а також його можна проглянути в Інтернеті на сайті з питань місцевого самоврядування.

Він зазначив, що над створенням цього словника працювало двадцять осіб, шестеро з облради. Словник, на його думку, має достатньо недоліків, проте їх вони планують усувати під час подальшої роботи, оскільки до цього часу ні в Польщі ні в Україні такого словника не було. Голова правління фундації „Молода демократія”, яке є польським партнером проекту, Павел Боболовіч відзначив, що заплановано видати 5 тисяч примірників словника у друкованому вигляді, та 800 – на компакт-дисках, водночас його можна проглянути на сайті www.ebug.pl.

Окрім цього під час реалізації українсько-проекту „Через досвід до якості”, який проводили протягом жовтня-грудня цього року, проводили навчання для працівників облради, яких ознайомлювали з досвідом адміністрування Польщі та Західної Європи. Як зазначила координатор проекту Анна Ястшембска, головною метою проекту було – спираючись на досвід, сторити якісно нову модель функціонування органів місцевого самоврядування в Україні, ознайомлення українських службовців із системою місцевого самоврядування Польщі, донесення інформації щодо сучасних тенденцій держуправління, обслуговування відвідувачів та політики якісного управління, а також створення українсько-польського Інтернет-порталу з питань місцевого самоврядування.

Заступник голови облради Ігор Держко зазначив, що в Україні взаємодія між облрадами та державними адміністраціями відбувається лише декларативно і цей проект покликаний зробити позитивні зрушення їхній співпраці. І. Держко нагадав, що для реалізації проекту польський уряд видав 50 тисяч злотих, розпорядником яких стала „Молода демократія”. Він сподівається, що це не кінець співпраці, а лише її початок. До речі, польські представники проекту також висловили сподівання, що, незважаючи на закінчення цього проекту, вони з облрадою й надалі будуть партнерами, а також, що керівництво облради доноститиме досвід, який вони почерпнули під час реалізації прокту, до інших представників органів місцевого самоврядування України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *