ОСТАННІ НОВИНИ

Найближчим часом відремонтують Королівський арсенал і каналізаційні колектори

|

Виконавчий комітет Львіської міської ради прийняв на сьогоднішньому засіданні рішення „Про хід виконання заходів Комплексної програми збереження історичної забудови міста”. Члени виконкому окреслили документом проблеми, які в подальшому вимагають невідкладного вирішення та фінансування з Державного, обласного та міського бюджетів.

Пріоритетними до вирішення питаннями є відселення мешканців із аварійних будинків, зупинка негативних техногенно-екологічних, гідрогеологічних та експлуатаційних процесів, які згубно впливають на стан історичної забудови, реконструювання ряду вулиць історичної забудови, ліквідація негативних впливів на стан старої забудови міста, впровадження сприятливого режиму інвестиційної діяльності під час ремонту пам’яток історії та архітектуру.

Рішення свідчить, що протягом наступного року аварійного стану позбудуться пам’ятки архітектури на вулицях Шевській, Театральній, Братів Рогатинців, Федорова, Вірменській та на пл. Сербській, а також театр Заньковецької, інститут народознавства НАНУ, Чорна кам’яниця па пл. Ринок, Королівський арсенал, палац Бесядецьких та каналізаційні колектори по вулицях Городоцькій та Лесі Українки. Реставраційні роботи закінчаться також в палаці Бандінеллі, палаці Потоцького, природознавчому музеї та в інших пам’ятках архітектури Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *