ОСТАННІ НОВИНИ

Про виділення земельних ділянок іноземним інвесторам вдруге поговорять на сесії

|

Питання виділення в оредну земельних ділянок вітчизняним та іноземним інвесторам розглядатимуть вдруге під час наступного засідання сесії Львівської обласної ради – вирішили сьогодні під час засідання члени Комісії облради з питань регулювання земельних відносин та адміністративно-територіального устрою, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Представники ДП „Холгер Крістіансен Продакшн Україна“ заявили, що потребують оренди 2 га забудованих земель ТзОВ „Автопорт Краковець“ терміном на 5 років для будівництва заводу з ремонту автоагрегатів. Для здійснення інвестицій була обрана вільна економічна зона в Яворівському районі. Компанія вже вклала у виробництво 2 мільйони євро, забезпечивши 400 робочих місць“. Данійці чекають на виділення земельної ділянки вже понад рік. На засіданні ж сесії 21 грудня депутат від Яворівщини В.Пазиняк виступив проти цього рішення через ймовірні фінансові махінації у справі. Яворівська районна та Краковецька селищна ради вже дали згоду на виділення землі. Подібна ситуація склалась із орендою земельної ділянки понад 5 га в Старосамбірському та Турківському районах ВАТ „Прикарпатзахідтранс“ та приватному підприємцю Венгерак О.М.

Нагадаємо, що на сесії облради 21 грудня депутати відмовили в оренді цим підприємствам, посилаючись на недостатню інформацію про самих підприємців, їхню фінансову діяльність та майбутні проекти в Україні.

На сьогоднішнє засідання комісії також були запрошені депутати Л.Федорів та О.Грищенко, голови Яворівської райадміністрації, Жидачівської та Яворівської райрад, представники обласного управління земельних відносин, санепідемстанції, управління екології, облуправління архітектури та містобудування, представники зацікавлених підприємств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *