ОСТАННІ НОВИНИ

Польські спостерігачі вечерятимуть у Львові

|

Частина польських спостерігачів від партії „Право і справедливість” святу вечерю святкуватиме у Львові. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції прес-сектерар ініціативи Польща-Україна-солідарність Роберт Петришин, о 18 годині в катедральному соборі Пресвятої Богородиці відбудеться Літургія після якої спостерігачі поїдуть на святу вечерю у Рокс та у Богословську семінарію.

Як повідомили кореспондент радіо „Свобода”, архієрейську Службу Божу відправлятимуть архієписком УРКЦ кардинал Мар’ян Яворський та глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар. Після цього поляки вечерятимуть на польсько-український гатунок. Зараз у Палаці залізничників (Роксі) монахині готують для вечері близько ста кілограмів традиційної української куті та кільки тисяч вареників. Студенти Богословської семінарії готують борщ та рибу. Вони також співатимуть під час вечері.

Прикраси для залу та ялинки поляки вирішили привезти самі, побажавши лише повечеряти на український лад. Після вечері близько 400 спостерігачів поїдуть потягом у східні області, а 200 осіб, які вечерятимуть в Богословській семінарії там і ночуватимуть. Вони зранку вирушать на Волинь та Закарпаття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *