ОСТАННІ НОВИНИ

Святий Миколай розпочав ходу по інтернатах

|

Сьогодні 17 грудня Святий Миколай розпочав свою ходу інтернатами та сиротинцями Львівської області. Як повідомляє Мальтійська служба допомоги, від сьогодні впродовж кількох днів понад 500 волонтерів відвідають 36 інтернатів та сиротинців і передадуть персональні подарунки понад 4000 дітям.

Також в рамках акції подарунки отримають 300 дітей хворих на ДЦП з товариства „Надія”, майже 100 дітей з малозабезпечених дітей Львова. Розпочата у вересні Мальтійською службою допомоги та 20 молодіжними організаціями з благословення Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара благодійна акція „Святий Миколай” добігає свого кінця.

Першими свої подарунки отримали 110 дітей з Лівчицької спеціальної школи-інтернату, до яких завітало товариство студентів ветеринарної медицини „Ватра”. Разом з іграшками наймолодші мешканці інтернату отримають від ТзОВ „Десятка” теплий килим, на якому будуть ними бавитись. А працівники фірми „Рома-стиль” пошили персонально для 30 дітей сучасне взуття.

Також сьогодні помічники Святого Миколая приїхали до самбірського дитячого будинку „Любисток”, Бориславського загальноосвітнього інтернату, Роздільського спеціального дитячого будинку інтернату. В театралізованій формі учасники молодіжних організацій від імені Святого Миколая вручають подарунки дітям.

Майже усі подарунки спаковані приватними особами – учнями, студентами, працівниками ряду підприємств та організацій. Більшість листів дітей з інтернатів роздано на львівських парафіях.

Для дітей, які з різних причин не написали листи, волонтери спакували подарунки з коштів, які надано львівськими підприємствами та громадянами. Незважаючи на те, що закон України „Про Державний бюджет на 2004 рік” призупинив у цьому році дію тих мінімальних пільг для підприємств, які надають благодійну допомогу, понад 210 підприємств та громадян вже пожертвували 100 000 гривень для організації благодійної акції „Святий Миколай”. І це ще не остаточна сума допомоги.

Незабаром диво „львівського” Святого Миколая відчують діти з шести областей України. Кошти, які буде зібрано у скарбнички на 80 заправках „ОККО”, концерн „Галнафтогаз” примножить у п’ять разів. Зібрані кошти будуть перераховані до інтернатів для вирішення конкретних проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *