ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада вважає за недоцільне перебування Сендеги на своїй посаді

|

Львівська обласна рада вважає за недоцільне перебування на посаді голови ЛОДА Олександра Сендеги і звернулася до Президента України щодо звільнення О.Сендеги з цієї посади. За таке рішення проголосували 55 депутатів обласної ради. Як зазначив керівник фракції “Наша Україна” Олег Канівець, йдеться про політичне рішення, політичну оцінку того, як зараз себе поводить виконавча влада області.

Недовіра Сендезі стала наслідком розгляду питання про порушення Корнстиутції та чиного законодавства під час другого туру голосування, яке сьогодні обговорювали депутати. Щоправда, незважаючи на те, що за проголосували 55 депутатів, тобто понад дві третини складу обласної ради, не було дотримано ще одного суттєвого моменту процедури – голосування не було таємним. Фактично, це рішення повторює рішення від 24 листопада, яким депутати також висловлювали свою недовіру голові ОДА.

Окрім О.Сендеги депутати всиловивли недовіру прокурору області Є.Блажівському, директорву філії ВАТ “Укртелеком” В.Мельникові, гендиректору “Львіввугілля” В.Шайтану, начальнику територіального управління Держнаглядохоронпраці, директору заводу ЛОРТА та генеральному директору ЛДТРК Ярославу Климовичу.

Такожд рада вирішила зобов’язати голову обласної ради звернутися із поданнями на звільнення ряду чиновників – від правоохоронних орагнів до керівників згаданих вище. Крім того, депутати вирішили, що комісія, яка займалася вивченням порушень, продовжить свою працю і остаточно звітуватиме у січні наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *