ОСТАННІ НОВИНИ

У Яворові чекають підтоплення будинків

|

В Яворівському районі існує загроза розливу річки Шкло і підтоплення житлових будинків та земельних ділянок, зокрема вулиці Гребля, – повідомив Західну інформаційну корпорацію начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Яворівської РДА Василь Ванчура.

Комісійне обстеження виявило, що при закладанні фундаментів низки будинків недостатню увагу було зосереджено на основі, тобто, на піщаній подушці та підсиленому армуванні. Відтак, В.Ванчура припускає, що заповнення кар’єру може спричинити підтоплення цих помешкань.

Також В.Ванчура зазначив, що „внаслідок ерозії ґрунтів і заплав відбулося підняття дна річки Шкло в Яворові. Необхідно негайно провести її розчищення. Лише за орієнтовними геодезичними даними дно треба понизити на 0,5 м“.

Крім того, є багато ставів, гідромеліоративні і гідротехнічні споруди яких (саме вони регулюють рівень води) потребують відновлення. Було заплановано, що минулого року Управління водного господарства Львівської області виділить 50 тис. грн. для усунення цієї проблеми, але кошти так і не надійшли.

За словами В.Ванчури, „у місцевому бюджеті сьогодні немає можливостей фінансувати такі роботи“. Також проблемним є стан річки в селі Роснівка. Там іде ерозія ґрунтів, відповідно, річку треба піднімати. В.Ванчура стверджує, що торік у процесі діяльності ЯДГХП „Сірка“ землі навколо двадцятивосьми сіл були осушені, рівень ґрунтових води значно понижено. Сьогодні ж, передбачається відновлення тих заболочених місць, які були на теренах Яворівського району до початку осушення кар’єру. Відтак, природний ландшафт був порушений через розробку кар’єру“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *