ОСТАННІ НОВИНИ

Духовенство УГКЦ просять не брати участі в передвиборчій агітації

|

Координаційний центр при Патріаршій Курії УГКЦ закликає духовенсто та монашество Української Греко-Католицької Церкви не брати участі в передвиборчій агітації та не обмежувати права вибору своїх вірних, – повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ. Текст звернення подаємо повністю:

„Всечесні Отці, Високопреподобні Брати

і Преподобні Сестри,

Сьогодні з Божою допомогою ситуація в Україні починає стабілізуватися. Упродовж двох останніх тижнів Церква була зі своїм народом, який відстоював своє природне право на справедливі вибори. Ще задовго до дня голосування в наших храмах ми щоденно молилися за чесні вибори, не віддаючи при цьому переваги жодному з кандидатів. У час суспільно-політичного протистояння молитва Церкви вийшла разом з християнами за межі сакральних споруд та вилилася на майдани. Вона лунала особливо інтенсивно там, де була найбільша загроза суспільному миру та злагоді. Голос Церкви та народу звучав там, де громадяни змагалися за моральне очищення українського суспільства та пошану до голосу кожного українця, не залежно від його належності до політичного табору. Для координації спільної молитви Церкви, підтримки та впорядкування безперервної молитви, яка єднала християн різних конфесій, при Патріаршій Курії УГКЦ був створений Координаційний центр.

Тепер розпочався новий етап у суспільному житті нашого народу. Основною метою сьогоднішніх суспільно-політичних заходів є передвиборча агітація за кандидатів на пост Президента України. Синод єпископів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузаром займає, як і раніше, позицію невтручання в передвиборчу агітацію за жодного з кандидатів та у процес підготовки до голосування.

Сьогодні народ повертається з майданів, а разом з ним молитва Церкви до храмів. Координаційний центр закликає все духовенство УГКЦ не брати участі в передвиборчій агітації та не обмежувати права вибору своїх вірних. При цьому всі священнослужителі повинні усвідомити, що відправляння Божественних Літургій не повинно відбуватися за межами сакральних споруд. Особливо це стосується міста Києва. Богослужіння поза стінами храму можна проводити лише з виразного дозволу місцевого правлячого архієрея.

Нехай милостивий Господь вислухає наші молитви та дарує мир і процвітання нашій Батьківщині”.

Від імені Координаційного центру

о. д-р Святослав Шевчук,

Керівник Патріаршої Курії УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *