ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на утримання житла збільшать

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні прийняли ухвалу “Про плату за послуги з утримання житла для населення у місті Львові”. Відповідно до неї підняття тарифів зумовлене “метою недопустити кризову ситуацію на ринку послуг з обслуговування житла”.

За словами заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігоря Базарника, існуючі тарифи абсолютно не покривають витрат на обслуговування житла, передусім це стосується збирання, вивезення і знешкодження твердих побутових відходів. Розмір оплати за житло пропонують збільшити удвічі. За словами І.Базарника, на сьогодні середня платня становить 39,6 копійок за квадратний метр, а з січня тариф запропоновано збільшити до 73,7 копійок.

“Фінансовий стан підприємств, які працюють у цій сфері, є вкрай незадовільним. Про рівень рентабельності говорити взагалі не доводиться, підприємства третій місяць працюють на збиток, відтак, вони не можуть не лише ремонтувати техніку, але й не мають змоги закупити пального”, – зазначив І.Базарник.

29 жовтня виконком Львівської міської ради прийняв рішення підвищити оплату за послуги збирання, вивезення і захоронення твердих побутових відходів з 5-ти до 8-ми копійок. Однак, пропозиції щодо підняття тарифів вступлять в силу тільки після прийняття відповідного розпорядження головою Львівської ОДА Олександром Сендегою, однак такого розпорядження він не підписав й досі, повідомила Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *