ОСТАННІ НОВИНИ

Суд вирішив не об’єднувати кримінальні справи обвинувачених у Скнилівській авіакатастрофі

|

Військовий апеляційний суд центрального регіону по кримінальній справі за фактом авіакатастрофи літака СУ-27 на Скнилівському летовищі відхилив клопотання 160-ти потерпілих та адвокатів підсудних про об’єднання кримінальних справ шістьох підсудних – Топонаря, Єгорова, Третьякова, Дзюбецького, Яцюка та Лукіна з кримінальною справою чотирьох інших обвинувачених. Адже їх справи постановою заступника генпрокурора України відправили на додаткове розслідування.

На думку адвокатів та постраждалих в авіакатастрофі, відокремлення справи чотирьох обвинувачених має на меті ухилити їх від відповідальності. Проте, судді розцінили клопотання як передчасні та „не знайшли підстав для їх задоволення”.

Крім того, суд відхилив і низку інших клопотань. Зокрема, клопотання адвоката Віталія Домашовця про фіксацію судового процесу на відеокамеру та виклику додаткових свідків – екс-міністра оборони Володимира Шкідченка, голови Державної слідчої комісії з розслідування причин авіакатастрофи Євгена Марчука та Верховнокомандуючого збройними силами України Леоніда Кучму. На думку суду, немає достатніх підстав для виклику цих додаткових свідків.

Відтак Віталій Домашовець зажадав від суду перерви для підготовки письмового клопотаня про відвід усього складу суду, який, на його переконання, упереджено поставився до розгляду справи. Його клопотання підтримав представник генпрокуратури, підсудні та інші адвокати. А представники потерпілих вважають, що Домашовець таким чином прагне затягнути розгляд справи. Перерву оголошено до 10 години завтрашнього дня.

Нагадаємо, зранку Віталій Домашовець клопотав про відвід лише головуючого судді Загоруйка. Однак, клопотання було відхилено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *