ОСТАННІ НОВИНИ

Створення Коаліції національно-демократичних сил у Львівській облраді - угода

|

Як повідомляв раніше „Львівський портал“, сьогодні фракції Народно-аграрної партії та “Наша Україна” разом із групою позафракційних депутатів заявляють про створення більшості у Львівській обласній раді. У розпорядженні редакції є текст угоди про створення більшості – Коаліції національно-демократичних сил в облраді, яку подаємо повністю:

Депутатські фракції „Наша Україна“ та Народної аграрної партії України у Львівській обласній раді (надалі – Сторони), підтримуючи народне волевиявлення – обрання Президентом України Віктора Ющенка, з метою забезпечення ефективного проведення політичних, соціальних та економічних перетворень у Львівській області уклали цю угоду про утворення більшості – Коаліції національно-демократичних сил у Львівській обласній раді і домовились про таке.

Основні засади співпраці:

1. У своїй роботі неухильно керуватись народним волевиявленням на виборах до Верховної Ради України, до органів місцевого самоврядування Львівщини у 2002 році та виборах Президента України у 2004 році.

2. Спільно готувати та приймати на сесіях обласної ради рішення щодо розвитку місцевого самоврядування, демократії та захисту національних інтересів України і протидіяти антиукраїнським силам. Сторони зобов`язуються одностайно голосувати на пленарних засіданнях обласної ради за попередньо погоджені згідно п. 9 і п. 10 проекти рішень.

3. Сприяти розвитку демократичних принципів формування виконавчої влади. Домагатися від обласної держадміністрації проводити кадрові призначення на провідні посади в області з урахуванням рекомендацій депутатської більшості обласної ради. Для цього укласти з обласною держадміністрацією угоду про спільні дії представницької та виконавчої гілок влади Львівщини.

4. Напрацьовувати та подавати спільні кадрові рекомендації на роботу в центральні органи влади та на головні кадрові призначення в області.

5. Тісно співпрацювати з народними депутатами України з метою лобіювання інтересів Львівщини в центральних органах законодавчої та виконавчої влади України.

6. Активно співпрацювати з депутатами районних та міських рад міст обласного значення Львівщини з метою надання допомоги у налагодженні ефективної роботи органів місцевого самоврядування.

7. Сторони зобов`язуються не проводити сепаратних переговорів, які могли б зашкодити реалізації цієї Угоди або завдали б шкоди його учасникам.

Організація діяльності Коаліції:

8. Для забезпечення функціонування Коаліції Сторони створюють Координаційну раду Коаліції. Членів Координаційної ради делегують сторони пропорційно до їх чисельності. На час укладення Угоди Координаційна рада складає 9 осіб:

фракція „Наша Україна“ – 6 депутатів, фракція Народно-аграрної партії – З депутати. Голови фракцій є співголовами Координаційної ради, які почергово головують на засіданнях. Засідання Координаційної ради проводяться відкрито для членів Коаліції.

9. Рішення координаційної ради, прийняті консенсусом, вважаються обов`язковими для їх виконання Сторонами. Рішення, прийняті більшістю голосів членів Координаційної ради, є рекомендаційними для Сторін.

10. Для вирішення важливих питань скликаються загальні збори учасників – членів депутатських фракцій. Рішення, прийняті 2/3 голосів від загального числа учасників, є обов`язковими для їх виконання всіма учасниками. На вимогу 1/3 учасників голосування може бути таємним.

11. Учасниками Коаліції є депутати Львівської обласної ради – члени фракції „Наша Україна“ та фракції Народно-аграрної партії. Коаліція є відкритою для позафракційних депутатів. Якщо число учасників – позафракційних депутатів не менше 5, то вони можуть додатково делегувати свого представника до Координаційної ради. Всі учасники від кожної із Сторін зобов`язуються виконувати умови цієї Угоди.

12. Якщо одна із сторін порушує умови Угоди, інша сторона попереджує сторону-партнера про недопустимість такого порушення, і, як крайній захід, може в односторонньому порядку розірвати Угоду.

13. Зміни до угоди вносяться Координаційною радою Коаліції за погодженням із членами фракції.

14. Угода діє з моменту підписання до 31.03.2006 року.

Прийнято на засіданнях фракції „Наша Україна“ та фракції Народної аграрної партії України 30 листопада 2004 року.

Голова фракції „Наша Україна“ О.Канівець

Голова фракції Народної аграрної партії України П. Комар

м. Львів, 30 листопада 2004 року“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *