ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині офіційно зареєстровано 599 ВІЛ-інфікованих

|

На 1 жовтня цього року у Львівській області зареєстровано 599 ВІЛ-інфікованих осіб, які офіційно стоять на обліку в медичних установах, – заявила директор Львівського обласного центру боротьби зі СНІДом, представник неурядової організації благодійного фонду „Салюс“ Мар’яна Служинська на прес-конференції на тему „Нові публікації для вчителів та методичного персоналу щодо запобігання ВІЛ/СНІДу“, яка пройшла сьогодні в інформаційно-методичному центрі освіти у Львові.

М.Служинська підкреслила, що „згідно з моніторингами, у Львівській області є набагато більше ВІЛ-інфікованих, ніж засвідчено офіційно“, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

За останній час в Україні, в тому числі, і у Львівській області спостерігається тенденція до збільшення кількості випадків ВІЛ-захворювань та розповсюдження вірусу імунодефіциту людини. Якщо епідемія, яка розпочалась в кінці 1980-х років, була розповсюдженням інфекції серед уразливих груп, то на сьогодні вірус імунодефіциту людини поширився серед загалу. З кожним роком збільшується відсоток ВІЛ-інфекцій, які передаються статевим шляхом, хоча і надалі домінує передача ВІЛ-інфекції через кров.

У Львівській області впродовж цього року зареєстровано 170 ВІЛ-інфікованих осіб, третина з яких – жінки. За весь період ВІЛ-епідемії у Львівській області на обліку було понад 70 ВІЛ-інфікованих жінок та понад 80 ВІЛ-інфікованих вагітних жінок.

На сьогодні в області є близько 40 дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, з них у трьох дітей виявлено ВІЛ-позитивний статус. Остаточний діагноз після народження дитини можна встановити через півтора року після її народження. Тому близько 40 дітей зараз перебувають на стадії визначення діагнозу.

За цей рік у Львівській області три ВІЛ-інфіковані жінки народили двійні.

Мар’яна Служинська також повідомила, що „на початку 2004 року в Україні було зареєстровано близько 63 тис. ВІЛ-інфікованих, а на сьогодні таких людей в Україні налічується понад 70 тис.“

„На цей час лікування у Львівській області не розпочалось через те, що тут є відносно невелика кількість ВІЛ-інфікованих. Проте це не означає, що ВІЛ-інфікованих Львівщини не лікують. На сьогодні є можливість відправляти таких людей до Києва, де їх обстежуватимуть і безкоштовно надаватимуть їм препарати антиретровірусної терапії. Тобто, лікування є доступне для ВІЛ-інфікованих, хоча антиретровірусна терапія перебуває у стадії впровадження“, – сказала М.Служинська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *