ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ректорів Львівщини звернулася до академічних кіл Росії

|

Рада ректорів вищих навчальних закладів Львівської області звернулася до академічних кіл Росії. Вони закликають їх вплинути на політичну та інформаційну асиметрію щодо подій в Україні, та посприяти, щоби не розполювалася ворожнеча та сепаратистські настрої – йдеться у зверненні.

„Ми звертаємося до академічної спільноти Росії з проханням продемонструвати свою моральну підтримку й інтелектуальну солідарність з українськими освітянами та науковцями. Така підтримка важлива саме зараз, коли знакові постаті Росії від Президента Владіміра Путіна до Посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна демонструють неприховані симпатії до одного з кандидатів у Президенти України і не поважають справжнього волевиявлення українського народу” – наголошено у зверненні.

Академічна спільнота Львівщини зазначають, що російські ЗМІ брутально знехтували принципами журналістської етики, позбавивши тисячі людей права на об’єктивну інформацію. „Ми не хочемо стіни між Україною і Росією, ми проти розпалювання ворожнечі і сепаратистських настроїв, які нагнітають політтехнологи, відпрацьовуючи отримані гроші” – йдеться у повідомленні, – „Разом доведімо, що освіта і наука спромодні подолати всі штучні перешкоди та кордони”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *