ОСТАННІ НОВИНИ

Я відходжу від політики, але постараюсь ще принести користь своєму краю – Володимир Герич

|

Голова облради Михайло Сендак сьогодні оприлюднив заяву першого заступника голови ЛОДА Володимира Герича з приводу звинувачень на його адресу під час сесії 22 листопада. Водночас, голова наголосив, що виконком облради не „ганятиме відьом”, і всі заступники, крім Герича, працюватимуть. Подаємо текст заяви В. Герича:

„На сесії обласної ради 22 листопада 2004 прозвучали звинувачення на мою адресу в причетності до фальсифікацій під час виборів Президента України. Оправдовуватись не бачу необхідності, бо не відчуваю за собою жодної вини, та й час для цього не зовсім сприятливий. Але деякі міркування хочу висловити.

За період передвиборної роботи я намагався, як завжди, не порушувати

діюче законодавство, на нікого не чинити тиск, не поступати всупереч

власному сумлінню. Дорікнути в протилежному мені практично ніхто не зможе.

В той же час для мене завжди були одними з найвищих чеснот дотримання моральних принципів та службової етики. Моїм обов’язком як однієї з ланок владної вертикалі була пропаганда позитивів роботи уряду, обласної влади, органів державної влади на місцях. Говорити насправді є про що.

Усім серйозним політологам були відомі підсумки виборів на Львівщині. І можна лише гордитись тим фактом, що в нашому регіоні волевиявлення людей не спотворене.

Зовсім по-іншому виглядає ситуація сьогодні. Якщо інформація про масштабні порушення виборчого законодавства в окремих регіонах є правдою, то розігрується найгірший сценарій по придушенню демократії в державі, її розколу. За всім цим, очевидно, стоїть третя сила, яка і зіштовхує кандидатів та мільйони людей за кожним з них. Зрозумілі обурення виборців, які вимагають захистити свій вибір. Зрозумілі і протестні акції, які, однак, не повинні перейти в свавілля.

Останню крапку в цій ситуації повинні поставити Верховна Рада, Верховний і Конституційні суди.

Волевиявлення виборців Львівщини я завжди сприймав як останню істину. Я був і завжди буду з людьми. Я відходжу від політики, але постараюсь ще принести користь своєму краю”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *