ОСТАННІ НОВИНИ

Голів райвиконкомів Львівщини затверджуватимуть з погодження голови облради

|

Під час сьогоднішнього засідання президії Львівської облради прийняли рішення про підняття над обласною радою прапора коаліції „Сила нороду”, а також обговорили питання щодо проведення політичного страйку на Львівщині, прийняли тимчасове положення про виконавчий комітет та обговорили можливість створення народних дружин.

Керівник виконкому облради Петро Олійник зазначив, що голова ЛОДА Олександр Сендега досі з ним не зустрівся, відтак, якщо до завтра вони не порозмовляють і Сендега не визначиться щодо підтримки Ющенка, то Олійник займе його кабінет. Водночас, він наголосив, що страйкувати не повинні колективи, які відповідають за комунальне господарство, а його заступник Олег Канівець зазначив, що керівники підприємств повинні самі визначити в якому режимі працюватимуть їхні люди і як вони ходитимуть на пікети, щоби це не дуже заважало роботі підприємств.

Водночас, члени президії прийняли звернення до районних рад у якому пропонують їм теж утворювати райвиконкоми, голів яких, відповідно до прийнятого положення, можна буде затверджувати з подання голови облради. Окремим пунктом прописано, що на посади голів райвиконкомів рекомендуватимуть тих голів РДА, яких було попередньо звільнено з політичних міркувань.

Також депутати обласної ради звернулися до судів, ТВК та органів прокуратури з проханням надати їм інформацію про усі звернення до них з приводу виборів, які вони мали на 24 годину 22 листопада – таким чином вони хочуть з’ясувати, наскільки захищеними були результати другого туру.

Під час президії вирішили, що виконком та Комітет захисту Конституції підпорядковуватимуться обласній раді. Відповідно до цього узгодили питання щодо координації коштів, які надходять для людей, які знаходяться на майдані Незалежності – за них відповідатиме бюджетна комісія облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *