ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські тролейбуси виставляють у Києві

|

Відновлені тролейбуси виробництва ЗАТ “ЛАЗ” протягом 17-19 листопада беруть участь у виставці “КомунТех-2004”, повідомляє прес-служба підприємства. Як відомо, ЛАЗ відновив виготовлення тролейбусів у вересні цього року.

Зараз конструктори ЛАЗу проводять розробки тролейбуса європейського рівня, на базі автобуса А-183 з низьким рівнем підлоги. Тяговий двигун – асинхронний, тролейбус також оснащений сучасною енергозберігаючою системою електропривода. Нова розробка львівських конструкторів має ще велику кількість переваг, серед яких – зменшене споживання електроенергії, рекуперація (під час гальмування, у тому числі під час руху з гори, він віддає електроенергію у мережу, працюючи у режимі в ролі генератора). Ціна нової розробки не набагато дорожчий за попередні моделі.

“Звісно, перевізникам одним не під силу оновлювати тролейбусні парки. Виробництво таких машин вимагає державної зацікавленості та підтримки, як у розвинених європейських країнах. Уряд Німеччини фінансував подібний проект протягом 10 років, – зауважив Голова Правління ЗАТ “Львівський автомобільний завод” Юрій Іванович Сорокін. – Завод готовий запропонувати ринкові модернізовані сучасні тролейбуси, котрі відповідають європейським стандартам. Сподіваємося, що ці машини будуть належним чином оцінені та затребувані перевізниками”.

За дев`ять місяців 2004 року ЗАТ “Львівський автомобільний завод” виготовив 387 машин, у тому числі 2 тролейбуси. Обсяг виробництва склав 90 млн. 357 тис. 200 грн. За аналогічний період минулого року було виготовлено 290 автобусів, обсяг виробництва складав 66 млн. 608 тис. грн. Збільшення обсягів виробництва склало 135,7% у порівняльних цінах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *