ОСТАННІ НОВИНИ

Місія спостерігачів СНД особливих порушень виборчого законодавства на Львівщині не відзначила

|

Місія спостерігачів СНД не побачила особливих, відмінних від інших областей, порушень виборчого процесу на Львівщині – таку заяву сьогодні зробив голова місії Володимир Рушайло після наради з головою Львівської облдержадміністрації Олександром Сендегою та першим заступником голови облради Ігорем Держком, а також після зустрічі з керівниками виборчих штабів обох кандидатів у президенти.

Місія спостерігачів СНД, за словами Володимира Рушайла, сьогодні працює за новими параметрами – ознайомлюється з роботою штабів кандидатів в президенти. На зустрічі з керівниками обласних штабів Віктора Ющенка та Віктора Януковича, голову місії спостерігачів СНД проінформували про структуру роботи штабів та джерела їх фінасування. Крім того, Володимир Борисович зміг поставити питання щодо наочної агітації, в тому числі й некоректної, та щодо проблематики порушень і скарг, пов’язаних з виборчим процесом. „Ми отримали низку документів, які використаємо для своєї роботи під час підготовки висновків нашого спостереження,” – заявив Володимир Рушайло. За його ж словами, час для підсумків ще не настав і робота місії на місцях продовжується.

Він також додав, що кожна область має свою специфіку, але з точки зору виборів проблеми схожі. Однак, Володимир Борисович відзначив, що вперше на Україні місія зафіксувала невдоволення членів дільничних комісій законодавством, яке регулює виборче право.

Окрім зустрічей в штабах, керівник місії спостерігачів СНД, провів нараду і в обласній адміністрації. Там керівництво області проінформувало його про те, як відбувається підготовка до другого туру виборів у Львівській області. Олександр Сендега розповів пану Рушайлу, що помилики допущені під час першого туру місцева виконавча влада врахувала і виборчі дільниці до виборів практично готові. А закиди опозиції щодо використання ним адмінресурсу керівник області назвав популізмом. „Ми чітко дотримуємося законодавства” – О.Сендега.

Нагадаємо, в першому турі президентських виборів на Україні працювало 4 тисячі 28 міжнародних спостерігачів, 635 з них були представниками місії спостерігачів СНД.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *