ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр оборони не вірить у можливість силового варіанту

|

Міністр оборони України Олександр Кузьмук не вірить у можливість виникнення силового варіанту в другому турі виборів – про це він заявив сьогодні, перебуваючи з інспекторською поїздкою на складі боєприпасів у Брюховичах. Олександр Кузьмук зазначив, що за 13 років існування України було достатньо передумов для виникнення громадянської війни, ніж, наприклад, на Кавказі чи у колишній Югославії. Однак, Україна, де, за словами пана Кузьмука, живе понад 100 національностей та проживають представники багатьох релігійних конфесій, змогла цього не допустити.

Як заявив Олександр Кузьмук, він не вірить у можливість виникнення силового варіанту.Крім того, Міністр оборони зазначив, що вказівок щодо того, як мають голосувати в другому турі його підлеглі він не давав і давати не збирається. О.Кузьмук водночас сказав, що добре знає за кого голосуватиме сам.

Також Міністр оборони розповів журналістам, що уже наступного року брюховицький склад боєприпасів, на якому зараз зберігається більше тисячі умовних вагонів артилерійських боєприпасів, буде розформовано. А боєприпаси буде вивезено в інші безпечні місця. За його словами, це дуже важлива і серйозна проблема, тому що за радянських часів Україна і, зокрема Львівщина, була фактично перевалочною базою для військовиків, які їхали з країн колишнього Варшавського договору і залишали значну частину озброєння саме тут.

За словами Олександра Кузьмука, зараз на території України, налічується 137 баз, подібних до тої, яка є в Брюховичах. І це дуже велика проблема, яку, на думку, О.Кузьмука, вирішити можна приблизно за 20-30 років із залученням великих коштів.

Пан Кузьмук також розповів, що Міністрество оборони змінюватиме свою політику в серії забезпечення військових службовців житлом. За його словами, зараз доходить до абсурдних варіантів, коли офіцери військовоморських сил України отримують житло не в Севастополі чи в Криму, де вони мають бути приписані, а в Миргороді.

Міністр оборони, який перебуває у Львові із дводенною поїздкою, уже відвідав 80-ий аеромобільний полк на вулиці Стрийській та військовий інститут при НУ „Львівська політехніка”. А зараз він відправився у розташування 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові, де відбуватимуться навчання керівного складу Сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *