ОСТАННІ НОВИНИ

Хостингові компанії закривають опозиційні сайти?

|

Українські опозиційні інтернет-ресурси, що хостяться на українських серверах, або ж навіть просто купують хостинг в українських хостинг-провайдерів, опинилися під загрозою закриття. Зокрема компанія HostPro уже припиняє надавати послуги хостингу таким сайтам.

Одною з перших жертв став львівський рок-портал ROCK.LVIV.UA. Компанія HOSTPRO в якої хлопці купують хостинг для сайту заблокувала ресурс. Як повідомив керівник сайту Nickman, причиною дивного випадку дирекція фірми називає підтримку громадянської кампанії „ПОРА“, яка на їхню думку представляє пряму загрозу серверу фірми… Організатори ROCK.LVIV.UA вважають це прямим утиском свободи слова та вираження думки та вважають це початком „репресій“ в інтернеті.

У свою чергу HostPro пояснює такі дії тим, що останнім часом політичні сайти зазнають численних хакерських атак, через що страждають цілі сервери, на яких працюють сайти багатьох клієнтів компанії. Тому HostPro припиняє надавати послуги політичним сайтам.

Дії хостера можна засуджувати, але мотиви зрозумілі: „тише едешь – дальше будешь“. Проте, разом із прийняттям таких рішень, мабуть варто було б звернутися до правоохоронних органів, повідомивши про злочин, яким є несанкціонований доступ і перешкоджання у роботі серверів провайдера. Інакше такі радикальні заходи можуть негативно відобразитися на репутації компанії, повідомляє сайт „Новини.NET“

12

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *