Львівщина зацікавлена посилити співробітництво з Австрією

|

Голова ОДА Олександр Сендега зустрівся сьогодні з керівниками австрійської економічної місії. У зустрічі взяли участь — керівник Австрійської економічної місії, представник Палати економіки Австрії Гуїдо Шток, керівник торгово-економічного відділу Посольства Австрії в Україні Крістіан Гессль, Почесний Консул Австрії у Львові Ярослав Наконечний.

За словами Гуїдо Штока, австрійські підприємці все активніше рухаються на схід, а тому співпраця з Україною має великі перспективи. Що ж стосується Львівщини, то за словами представника Палати економіки Австрії, цей регіон здобув хорошу славу серед австрійських підприємців, адже державні установи намагаються надавати тут усіляку підтримку бізнесу, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У даний час за участю австрійського капіталу в області утворено 21 підприємство.

Загалом, австрійськими інвесторами в економіку області внесено 5,26 млн.американських доларів, але Львівщина зацікавлена посилити співробітництво з Австрією. Зокрема, у галузі туризму, сільського господарства, у сфері комунального обслуговування населення та інших. За словами Олександра Сендеги, має майбутнє також реалізація спільних інвестиційних проектів у сфері розбудови транспортних коридорів, зокрема, відновлення залізничного сполучення Львів – Краків – Відень, яке успішно функціонувало у другій половині ХІХ та першій половині ХХ століття.

Як повідомив під час зустрічі Почесний Консул Австрії у Львові Ярослав Наконечний, у пошуках партнерів на Львівщину у складі делегації прибули також представники тринадцяти австрійських фірм, що мають різноманітну форму діяльності — від виробництва кормів до обладнання для автомашин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *