ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації Львова проти створення громадських рад у наказовому порядку

|

Сьогодні прес-служба обласного виборчого штабу Віктора Ющенка розповсюдила заяву громадських організацій Львівської області, які виступають проти створення громадської ради при обласній адміністрації адміністративним шляхом зверху. Подаємо повний текст заяви:

“Заява громадських організацій Львівщини

Ми, представники громадських організацій Львівщини, ознайомившись із постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2004 № 1378 „Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики“ заявляємо наступне.

Засвідчуємо доцільність створення Громадських рад як консультативно -дорадчого, аналітичного центру громадських організацій. Така інституція необхідна для конструктивного діалогу між громадськими організаціями та владою.

Однак створення Громадської ради ..зверху“ в наказовому порядку є несумісне з принципами демократії, адже громадські інституції в демократичному суспільстві створюються з ініціативи громадян.

Крім того, в даний час – період між двома турами президентських виборів і в умовах нестабільної політичної ситуації в країні таке поспішне створення Громадської ради при ЛОДА вважаємо недоцільним, і розглядаємо як імітацію демократії.

Дотримуємося думки що до цього питання слід повернутися після завершення президентських перегонів.

Основним завданням громадських організацій в цей історичний для України час є забезпечення перемоги Народного Президента та створення дійсно громадянського суспільства“.

Заяву підписали більше тридцяти організацій серед яких культурно-просвітницькі, наукові, ветеранські, молодіжні, жіночі, військово-спортивні, лікарські, депортованих українців та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *